28 29 29 40   

Taber din hjemmeside terræn i Google?

siden er ikke mobilvenlig

Hvis du ser den ovenfor viste besked når du tjekker din hjemmeside i Googles Search Console (mere om det længere nede) så performer din hjemmeside ikke godt i Googles såkaldte mobile-first indexering.

Hvad betyder mobile-first indexering?

Ja, indexering kan nærmest oversættes med gennemgang af indholdet på en hjemmeside, altså fx. tekstindhold, billeder, links og metatags.

Mobilorienteret indexering, eller mobile-first, betyder, at Google robotten indexerer og rangerer ud fra mobilversionen af hjemmesiden.

Hidtil har Google robotten anvendt computerversionen af indholdet til indexering. Det kan give problemer for de brugere, der tilgår siden via en mobilenhed (og det er et stadig stigende antal), hvis computerversion og mobilversion er forskellig, og derfor er indexeringen i øjeblikket igang med at blive skiftet til mobile-first.

Det KAN betyde, at hvis en hjemmeside ikke er optimeret til mobilvisning - eller den måske kun er delvist optimeret - så vil den ikke rangere så højt i Googles søgeresultater som den måske kunne.

Med andre ord er det vigtigt, at en hjemmeside er mobilvenlig.

Hvordan tjekker du at din side er mobilvenlig?

Ja, det nemmeste er selvfølgelig at tilgå siden fra en mobilenhed, og se hvordan den performer. Men den bedste løsning er at bruge Googles gratis værktøj Search Console (Googles webmasterværktøj). Search Console gennemgår alt indhold på hjemmesiden, og giver derfor et retvisende billede af hvordan siden performer på en mobilenhed.

Typiske fejl på en hjemmeside i forhold til mobilvisning kan fx. være, at teksten er for lille til at kunne læses, at klikbare elementer står for tæt, eller at siden bruger plugins der ikke kan ses på mobilenheder, fx. Flash.

Hvis hjemmesiden har disse eller andre problemer i forhold til mobilvisning, anbefaler jeg at omdesigne siden i en moderne, bredt understøttet webteknologi.

Få en gratis gennemgang af din hjemmeside

demand.dk gennemgår din hjemmeside i forhold til mobilvisning, og kommer med forslag til evt. forbedringer. Det koster ikke noget, og du får en uvildig vurdering af, hvor godt din hjemmeside performer på mobile enheder. PS: Det kræver at vi får adgang til din Search Console, eller opretter din hjemmeside på vores egen Search Console.

Det eneste du skal gøre er at ringe til T: 28292940, eller sende en email til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Google Search Console

 

Kontakt os

KØBENHAVN

28 29 29 40

kbh@demand.dk

Filialkontor:
Dr. Tværgade 38, st. th.
1304 København K

ÆRØ

28 29 29 40

post@demand.dk

Administration:
Østermarksvej 25
5970 Ærøskøbing